Teori "Black Hole" | Ustaz Auni Mohamed

0
0
 
Comments
fate joker
fate joker - 5 days ago
Assalamualaikum ustaz..
Apakah kaitan black hole dan hari kiamat ketika langit digulung..
Ada pendapat mengatakan masa didalam black hole berbeza dari bumi..
fate joker
fate joker - 5 days ago
Sangat terperinci ciptaanNya..
acuamie
acuamie - 11 days ago
Allah berfirman lagi dalam surah al-Hajj 22:47 yang bermaksud,
"Dan mereka meminta kepadamu (Muhammad) agar azab itu disegerakan, padahal Allah tidak akan menyalahi janji-Nya. Dan sesungguhnya sehari di sisi Tuhanmu adalah seperti seribu tahun menurut perhitunganmu.". proof dah dlm al quran. bayangkan selama 60 tahun di bumi hanya 3.6 minit sahaja di sana.
Evans Ejams
Evans Ejams - 11 days ago
ustaz auni, insan dikurniakan ALLAH S.W.T kepada kita untuk mendengar ilmu2 pengetauhuan, yg sangat berguna...
calvin joseph
calvin joseph - 13 days ago
Saya orang kristian dan suka mendengar ceramah uztad auni dari dulu hingga sekarang.. Info yg beri oleh uztad auni sangat bermutu disertai fakta. 👍
Arip Apek
Arip Apek - 13 days ago
Memang power ustaz Auni ni..kita kena sentiasa mencari ilmu..lagipun dah akhir zaman..
Haz Hitman
Haz Hitman - 19 days ago
Suke2 je cakap bangsa lain bangang
Haz Hitman
Haz Hitman - 19 hours ago
Well diorang ahli sains. Diorang tak ade pon sebut disebabkan big bang, Allah tak wujud
Arip Apek
Arip Apek - 13 days ago
Sebab teori tak masuk akal..nk buktikan benda yang tak betul..
Wan Pri
Wan Pri - 25 days ago
Torbaik ustaz
Luziaf the Loner
Luziaf the Loner - 28 days ago
Teori relativiti yg ustaz gambarkan ni yg paling senang utk difahami. Byk dah tengok video theory of relativity kat yt, masih susah nak faham.
Stephen Hawking tu kan memang atheist x percaya tuhan. Ni dah mampus baru dia percaya Allah swt tu ada
ajo mania
ajo mania - Month ago
Baarokallahu untuk antum yg semua menyaksikan..
Latifah Jamean Jamean
Latifah Jamean Jamean - Month ago
Bagus ustaz..saya suka dengar sains dlm islam
Mohd Shahril
Mohd Shahril - Month ago
Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim...Engkau berilah kesihatan dan keafiatan kepada ustaz Auni dalam menyampaikan ilmu Mu Ya Allah...
Teh Tarik Neslo Ais
Teh Tarik Neslo Ais - Month ago
Mcm jugak mcm kisah as habul kahfi.
Teh Tarik Neslo Ais
Teh Tarik Neslo Ais - Month ago
Klo omputih buat versi copy dy namanye time traveler.,tpi asal pada kisah isra mikraj.,
Kakarot Kakarotto
Kakarot Kakarotto - Month ago
Sambungannya dong
fauzi hassan
fauzi hassan - Month ago
tu dia....
zaki ishak
zaki ishak - Month ago
Sy nk tnye 1 soalan,,, kenapa terjemahan ayat al Quran perkataan kami digunakan? Sy keliru,,, kami bermaksud ramai,,, kami yg dinyatakan dlm al Quran adakah Allah swt,,, adakah kesalahan tata Bahasa Melayu itu sendiri ,,atau bahasa arab ad mksud lain,, atau ada penjelasan lain? Maaf bertanya,, sy keliru
M Hilmi
M Hilmi - Month ago
Interstellar bawak saya sampai sini. 😊
M Hilmi
M Hilmi - Month ago
Ada senikata English. Bagus2.
Wira Agung
Wira Agung - Month ago
setuju sekali dengan pemikiran ustad ni. sebenarnya science yang ada sekarang ini sudah banyak dibahas dalam alquran.
FarisHakim
FarisHakim - Month ago
Aq minat ust auni walaupun kurang faham sikit😋
Mukhammadali Khkhkh
Mukhammadali Khkhkh - 2 months ago
Can someone translate into English, please?
Yabasic
Yabasic - 2 months ago
Ahli statistik dunia telah membuat kajian dan memperoleh kesimpulan bahawa kejadian big bang tidak boleh terjadi dengan sendiri.

Probability untuk jadi spontaneously is near 0. Therefore perlu ada Pencipta, justeru terbuktinya kewujudan Allah Maha Esa.
Ajay Aln
Ajay Aln - 2 months ago
https://youtu.be/RTTSVP4XcEo Ramanujam equation used to explain black holes. Harap kau orang ini jangan ketinggalan.
DarkCraftYT
DarkCraftYT - 2 months ago
Teori big bang bangang

Ooof...
Arif Shah
Arif Shah - 2 months ago
Semoga allah permudahkn urusan kita semua.. sekarang sy di uji..untuk meneruskn pejuangan hidup menjaga ank istimewa sy.. ngan tiada kerja tetap..perlu ulang alik hospital bagi rawatan ank.. sesiape yg sudi menghukurkn sumbagan meringankn sy sedikit.. 153056144522 maybank wan arif.. no.fone sy +60149446252 kalau nk tgk kad oku ank sy..
itsYourWorstNight
itsYourWorstNight - 2 months ago
Black hole yang depa jumpa tu tipu la kan?
Sharudin Sabri
Sharudin Sabri - 2 months ago
Sepatut jd perdana menteri ustad ..hebat ustad otakk sejuta gig
Nasrul
Nasrul - 2 months ago
Aku suka ustaz auni ni, sbb dia berckp byk bhasa kias senang fham..
alaud din
alaud din - 2 months ago
smga ustaz auni dlm jagaan_NYa dan lindungan_NYA, sntiasa dlm sihat sll, dan pnjang umur...☺
Muhd Azimman
Muhd Azimman - 2 months ago
takde yang sini Nak komen atau bincang pasal blackhole ker?
Raziq Syah
Raziq Syah - 2 months ago
Bagus ustaz ni.. ilmu science di jadi kan contoh untuk islamiah.. so tk boring..
Baca Komen
Baca Komen - 3 months ago
Semua tolong doakan aku nak ambik master in physic,semoga success utk islam ,amin
Raziq Syah
Raziq Syah - 2 months ago
Bro sambung kan mana
Abdul Basyir Mohd Dahalan
Abdul Basyir Mohd Dahalan - 3 months ago
Saya Adalah penyelidik bebas system suis random automatic.tp org Malaysian xtau org mcm saya wujud.saya ambil msa 15 thn kaji transistor..istri saya mengandungkan ank kids Baru Allah bri hidayah.alhmdulliah akhirnya kajian saya berkati guna teknik trbalik transistor dgn kaedah negative resistant.buku kajian saya telah dibukukan dn akan diserahkn kpd university.pada Umur 41 saya terfikir.Allah bg akal jd kt gna sebaik mgkin.
Abdul Basyir Mohd Dahalan
Abdul Basyir Mohd Dahalan - 3 months ago
Skrg saya selalu tgk video uzrtaz Auni.ini smua anugerah Allah utk kta smua.smoga uzrtaz sihat dpt trust bri ceramah.amin.
Abdul Basyir Mohd Dahalan
Abdul Basyir Mohd Dahalan - 3 months ago
Saya prnah ads buku stephen Hawking.dia ckp langit mcm doughnut.tp dh lpa.bestnya penerangan uzrtaz Auni.
Mizi Angler
Mizi Angler - 3 months ago
*Alhamdulillah*
Fadzil Atan
Fadzil Atan - 3 months ago
Ceramah macam ni yang saya carik
Angga Nasution
Angga Nasution - 3 months ago
😍🇵🇸😍
francisong tk
francisong tk - 3 months ago
Memang ustaz bagi keterangan yang terbaik untuk merasa Islam yang paling indah.
mr Blackyakuza
mr Blackyakuza - 3 months ago
ceramah u3tad auni mmg power...spe yg suke...sila "Like"
mr Blackyakuza
mr Blackyakuza - 3 months ago
stiap sebutan u3tad auni ckup j3las menarik xjemu bila kita dgr stiap ptah perkataanya penuh dgn ilmu secara ilmiah teori sains ckup padat dan paduuu
safwan mosas
safwan mosas - 3 months ago
Interstellar..perbezaan masa bumi dan galaksi...memang jauh beza Cooper dan anaknya Murphy yang dah tua...even dalam satu galaksi yang sama kita dpt lihat Romily sudah tua 20 tahun, walhal, Cooper & Amelia baru kembali dari planet lain masih muda dan meninggalkan hanya beberapa jam sahaja.. bagaimana wujudnya hubungan universe dengan bumi iaitu buku2 berterabur yang disangka hantu oleh Murphy dan jam Cooper yang rosak masa Cooper terperangkap kat ruang 5 dimensi dan cuba berhubung dengan Murphy melalui jam Cooper yang rosak tu
amer me
amer me - 3 months ago
aku pernah terbaca translate dlm ayat al-quran "kami menciptakan langit dan bumi dalam 6 masa"
"ingat la kamu bahawa langit dan bumi itu dahulunya adalah bercantum"
yg ni kalau x silap aku.. "dahulunya seperti asap dan kami pisahkan....
"kami ciptakn bintang2 sebagai satu tanda bagi orang yang berfikir"
"perkara itu mudah bginya (Allah).
ada xberkaitan dgn black hole .big bang? sekadar bertanya ilmu..kalau ada silap ayat tu tolong betul kn🤗🤗
Jatul Naim
Jatul Naim - 3 months ago
Saintis selipar
bubur
bubur - 25 days ago
hahaha...
Isa Han
Isa Han - 3 months ago
Nak tnya klau kat bumi je ad bnda hdup. Kenapa tuhan ciptakan alam semesta yg tiada penghujung dan still xpt diexplore oleh manusia. Sedangkan ini sudah akhir zaman mengikut islam dan sudah nak dhancurkan kesemuanya skli?
Raziq Syah
Raziq Syah - 2 months ago
Bang anda pasti? Yg tiada kehidup? Rahsia allah swt tu...kita tak tau sebab musabab..nanti di akhiran allah akan ungkapkan nya untuk kita insyaallah
Isa Han
Isa Han - 3 months ago
Sekurang kurangnya diorang kaji psl smua bnda tu. Bknnya ambik teori org pastu bodoh2
Sam 93
Sam 93 - 3 months ago
Bila masa Stephen Hawking kata black hole first before the big bang??? Tunjuk sikit citation mana kau dapat? Main cakap je orang bangang, kau ustaz ke tak?
Zamri Shafie
Zamri Shafie - 3 months ago
Alhamdulillah clear..hanya ust. Auni yang boleh explain kaitan universe dgn al quran..
Omar Khan
Omar Khan - 4 months ago
May Allah's blessing with you always Ustaz Auni.. You are different.. an eye opener..
selamah ibrahim
selamah ibrahim - 4 months ago
Paling hampeh dia org cakap dlm black hole ada alien😂😂
selamah ibrahim
selamah ibrahim - 4 months ago
Video ni memang bagus dan ustaz auni memang terbaik!
muhammad yusuf
muhammad yusuf - 4 months ago
Kita kena berhati2 dengar kuliah camni. Kena ambil rujukan asal tanya mereka yg benar2 ahli dlm sains, jgn sampai dia petik 1-2 ayat suci mengabui mata.. wallahu alam
borotno oyo
borotno oyo - 4 months ago
itu la perangkap dajal...dia nk manusia mahir kaji sejarah sains bahasa...menindakkan kewujudan tuhan...blackhole ka big bang ka radias ka..smua tu teori palsu...bukan tujuan sebagai manusia nak kaji kuasa tuhan...tambah2 lg akhir zaman ni...bumi datar...galaksi mgembang...pls la...bintang tu dr zaman dlu lg sebagai penunjuk arah...x pernah berubah corak pun...masih lg percaya teori2 merapu nasa?
borotno oyo
borotno oyo - 2 months ago
@Raziq Syah haahha
Raziq Syah
Raziq Syah - 2 months ago
Bintang..tpi yg di katakan berubah tu galaxy
Tin Suciatin
Tin Suciatin - 4 months ago
My idola, sht slalu ya ustadz salam dr indonesia
Mohamad Faeez
Mohamad Faeez - 4 months ago
Assalamualaikum . Teori konspirasi wtc 911 ustaz auni ada buat talk ke belum ? Kalau sudah yg mana ye ? Terima kasih
Luke Work
Luke Work - 4 months ago
Tapi UAI ckp Big Bang itu tipu?
Kirito apik
Kirito apik - 4 months ago
Mungkin ramai yang xboleh terime
Tp kebanyakkan apa yg ustaz auni ceramah berdasarkan konspirasi.
Ia bukan fitnah, dan bukan juga salah. Ia perkara2 yang belum soheh... Yg belum tentu perkara itu benar atau salah.
Contoh isu HARP.. Yg kononnya mampu menukar cuaca dunia... Perkara itu konspirasi yg dh lame... HARP sendiri bukak tempat dia untuk dilawat oleh org awam..
Isu polis evo juga rasenye dtg daripada sini..
Pada sy, sy lebih suka ustaz azhar idrus kerana dia tidak akan berkata perkara2 yg belum pasti...
Penegasan .. Setiap kata2 ustaz auni bukanlah fitnah atau salah... Cuma ada sesetengah perkara itu adlah teori konspirasi yg belum sohih.. Dengan kate lain kita hanya dengar ura2 tp kita sendiri xtahu betul ke x
Lisa Green
Lisa Green - 12 days ago
I rather to give attention to those who says you had done research to say this and that instead of watching every kind of ceramah from variety of ustaz's then comes out with your funny conclusion. Nama pun konspirasi dan terpulang lah korang nak percaya atau tidak tp xsemestinya kena paranoid lol. It is what it is 😌
Asrizal Asril
Asrizal Asril - 3 months ago
@Kirito apik serius x minat dgn segala teori konspirasi ini..buatkan kita jadi paranoid dan malas untuk berjaya dalam kehidupan sebab telah dibrainwash..nak berjaya dan hebat kena buat deal dengan dajjal..wht..orang itu penat kot work hard dan tempuh berbagai cabaran serta x mengenal erti putus asa untuk dapat kejayaan..datang geng2 konspirasi ni senang cakap dia dah jual soul kt dajjal..adeh..
Asrizal Asril
Asrizal Asril - 3 months ago
@Senja Merah_360 kalau ko yakin harp boleh buat gempa bumi, hujan atau taufan..ko dah boleh dikategorikan sebagai menyukutukan Allah..syirik kepada Allah..yang boleh kawal cuaca dan buat semua benda itu hnya Allah sahaja..rosak akidah wei kalau main percaya je..
Kirito apik
Kirito apik - 4 months ago
@Senja Merah_360 tkpe dah biase da berdebat dengan org yg awal2 je belagam tahu😅 akhir2 jadi ahli syurga... Fakta kelaut, putar belit je banyak.... Isu senang je ustaz auni banyak bercakap tentang konspirasi yg belum tentu soheh... Tp anda tidak dapat menyediakan bukti kerana yg ada hanyalah konspirasi😂.... Aq da banyak dengar ceramah ustaz auni... Ada yg betul, ada jugam yg meragukan.... Status ustaz bukan penentu dia malaikat yg serba betul... Sbb tu dengar boleh, tp hadan blk... Tg baik ambik, yg xbaik tinggalkan... Bukanye kerana status ustaz terus anggap dia 100% betul
Senja Merah_360
Senja Merah_360 - 4 months ago
@Kirito apik hahahah.. Ye lah wahai org yg sentiasa betul...sila ambil menang tu.. 😊.. X guna debat org bodoh sombong.. Kikiki..dh jahil tetap jahil.. Ok lah.. Terima kasih label sy taksub.. Sekurangnya setiap isu sy cari semua sumber bukan satu.. Ok lah org serba tahu dan sentiasa betul.. Semoga dimurahkan rezeki..
Raudah 8876
Raudah 8876 - 4 months ago
andai ustaz ni mati tanpa sbb, aku rasa kita dah tau sbbnya.
Cactus Y
Cactus Y - 4 months ago
Aku still tak paham pasal, Black Hole ke Black Holes.
Singular ke Plural?
Cactus Y
Cactus Y - 4 months ago
12:03 Siapa sorang lain tu Ustaz? Mohon pencerahan sbb nak buat research sikit
Haziq Hilmi
Haziq Hilmi - 4 months ago
Assalamualaikum ustaz. Saya puji ustaz untuk cuba terangkan tentang theory of relativity tapi saya ada buat kajian. Kalau kita begerak 30-40 km/h masa kita tak bergerak lagi perlahan. Sama juga kalau kita bergerak 200+ km/h masa kita bukan makin laju. Tu cuma persepsi kita dengan benda kat luar kereta.
Maksud sebenar theory of relativity ni akan lebih senang nampak kalau bergerak menghampiri kelajuan cahaya. Ini ada kaitan dengan hubungan antara ruang dan masa.
Terima kasih ustaz. Saya suka tengok ceramah ustaz, cuma saya minta tolong buat research lebih mendalam dalam topik sebelum bercakap tentang topik tersebut.
Terima kasih :)
Fathurrahman Zullkifli
Fathurrahman Zullkifli - 4 months ago
Tengok vid ni phm mcm mana velocity affect time ruvideos.org/-O8lBIcHre0-video.html
hakimi mastor
hakimi mastor - 4 months ago
Betul tu, kalau boleh kita seblum terima or sebarkan kaji sedetailsnya
Next videos